Forskellen på mysli og granola
» » » Forskellen på mysli og granola

Forskellen på mysli og granola

Posted i Mysli | 0

Er du på udkig efter granola eller mysli? Mange kender ikke forskellen imellem de to, og selvom man kan sige at de to er tæt beslægtet, er det ikke helt det samme, men nærmere en slags ”morgenbordets fætre”.

Mysli bliver ofte forvekslet med granola – og omvendt. Begge produkter består langt hen ad vejen af de samme sunde ingredienser som gryn, frugt, nødder og frø, men på trods af det sammenlignelige indhold, er der stor forskel på næringsindholdet og måden de er bearbejdet. At sige mysli er bearbejder, er at stramme den. En ”ægte” mysli består nemlig som hovedregel af ubearbejdede råvarer som gryn, frø, nødder og frugt. En granola, derimod, er enten bagt eller ristet i fedtstoffer og sødemidler som honning, der er med til at tilføre granolaen smag og knas men også mere sukker og flere kalorier. Derfor er granolaen en form for luksus mysli, der skal serveres i mere moderate portioner, som f.eks tilbehør til syrnede mælkeprodukter, hvorimod en mysli sagtens kan spises med mælk.

Forskel på mysli og granola