» » » Historien om granloa

Historien om granloa

Granulaen blev opfundet i USA af lægen James Caleb Jackson i 1858 på hans kuranstalt i delstaten New York. Jackson havde igennem et stykke tid syslet med en ovnbagt klidblanding gæsterne på hans kuranstalt skulle spise til morgenmad. Granulaen blev lagt i blød i mælk natten over, og serveret næste morgen med frisk frugt. Den blev hurtigt et hit blandt hans gæster, og inden længe blev granulaen så efterspurgt at det blev en god sideforretning for Jackson. Den blev faktisk så god, at der ikke skulle gå længe inden John Harvey Kellogg fik øje på granulaen, og gjorde den til en fast bestanddel af hans voksende morgenmadsimperie. Der opstod dog kontroverser Caleb og Kellogg imellem da Caleb mente han havde ophavsret på produktet, eller i hvert fald navnet granula. Caleb fik medhold, og Kellogg måtte i 1881 ændre navnet af hans morgenmadsprodukt til granola. Denne granola videreudviklede Kellogg igennem årene, og regnes dermed for at være en af en del af inspirationen bag de verdenskendte Kelloggs Corn Flakes, der ramte det amerikanske marked i 1896.