Mysli uden sukker – den ultimative opskrift
» » » Mysli uden sukker – den ultimative opskrift

Mysli uden sukker – den ultimative opskrift

Posted i livsstil, Mysli | 0

Mange af os er sikkert i god tro blevet spist af med Frosties som børn. Disse glinsende cornflakes gled let ned og smagte fortrinligt. De kom dog også sammen med en masse tomme kalorier i form af sukker i lange baner.

Det samme kan siges om mange af de myslier vi i dag finder på hylderne i supermarkederne. Her har de usunde myslier for længst vundet kampen om hyldepladsen. Det har de primært gjort fordi de er billige og smager nogenlunde. men kigger man på næringsindholdet, vil du også kunne se at der er en grund til at de smager som de gør. Mange af disse “supermarkedsmyslier” er nemlig proppet med sukker. Nogle med mere end 15 gram per 100 gram mysli!! Det er altså ikke særligt sundt.

Selvom 15g/100g sukker er for meget, uanset hvilken slags mysli vi snakker, findes der den sukker der forekommer naturligt, og den sukker der er tilsat. Det er den tilsatte sukker vi skal være mest opmærksom på. Den naturlige sukker i mysli, kommer typisk fra frugter eller den sirup eller honning din mysli er ristet i. Og både frugt, sirup og honning indeholder mange gode ting for din krop, så det skal du ikke være så bange for. Den tilsatte sukker derimod, er ikke andet en sukkerknalder, og bidrager ikke med andet en tomme kalorier.

Lad os slå fast at der per definition udelukkende findes mysli uden sukker. En rigtig mysli består nemlig af gryn og nødder og ikke noget sted i originale mysli opskrifter indgår sukker. Og så dog alligevel. Men det er ikke tilsat sukker, men sukker fra vitaminholdige frugter og fra sirup og honning. Derudover tilsættes sirup og honning som oftes kun i forbindelse med en ristning af mysli i enten ovn eller på pande, og her falder myslien over i kategorien granola.

 

Vores mysli uden sukker opskrifter

Vi har mysli helt uden sukker, og så har vi myslier uden tilsat sukker. Begge er super sunde morgenmåltider.

mysli uden sukker

Mysli opskrift helt uden sukker

Denne ultrasunde mysli uden sukker består udelukkende af det bedste af det bedste. Det utroligt høje fiberindhold gør at du opnår en mæthedsfornemmelse der varer i mange timer, og så er myslien proppet med proteiner, der vil passe perfekt til den meget aktive person.

Ingredienser:

  • 300g Havregryn
  • 50g Hvedekim
  • 50g Mandler
  • 50g Paranødder
  • 50g Jungle peanuts
  • 2 tsk Kanel

Hak mandler, paranødder og jungle peanuts efter ønsket grovhed. Her hos minmorgen hakker vi dem forholdsvist groft. Nødderne blandes med havregryn og hvedekim inden kanel drysses over. Myslien kommes herefter i en lufttæt beholder, hvor du skal vende bunden i vejret på beholderen et par gange indtil kanelen har fordelt sig over hele din mysli uden sukker. Opbevares myslien korrekt (mørkt) vil den kunne holde sig i to år.

Serveringsforslag: Denne mysli er meget høj på protein og fedt. Det gør at den skal spises i moderate mængder. Den kan også virke en anelse tung, og derfor anbefaler vi at den serveres med et syrnet mælkeprodukt såsom skyr eller A38.

 

Mysli opskrift uden tilsat sukker